Site menu:

Kontakta oss:

E-post:
info@similantour.com

Tel: +66 878 95 92 04

Adress:
1/6 Khao Lak, Lam Kaen
Thai Muang
Phangnga 82210
Thailand

Utskrivbar info:
(pdf 130kb)

Similan Tour

Det här är Thailands bästa marinnationalpark och nu också på Världsarvslistan, det har sagts vara en av världens vackraste platser över och under ytan av Skin Diver Magazine. Kort sagt - det är så här ett tropiskt paradis ska se ut!

Eftersom ingen någonsin bott här och det är så långt till Phuket är korall och öar i mycket bra skick. De skador som uppstod efter den senaste El Nino är nu nästan helt läkta. Det finns nio öar i gruppen, numrerade från 1 - 9 räknat från den sydligaste. Eftersom det är de äldsta korallreven i Thailand och ett av de äldsta i världen, 5 000 år gamla, finns det en enorm variation i arter både vad gäller fisk och korall. Och det är dom klaraste vattnen i Thailand! Ofta har vi över 50 meters siktdjup!

Det dramatiska landskapet med väldiga granitklippor fortsätter under vattnet, den västra sidan utsätts för sydvästmonsunen under sommaren (mitten av maj - september). På den skyddade östsidan hittar man dom bästa korallreven och stränderna - och det måste vara bland dom vackraste, vitaste stränderna man kan se någonstans! Detta ger variation från dramatiska klippor på västsidan till vita sandstränder och korallrev på östsidan.

Under regnperioden är nationalparken stängd så du kan bara besöka den mellan november-maj.

Varför åka med Poseidon Similan Tour? För att vi bara tar snorklare, har 20 års erfarenhet, det bästa priset, rekommenderas av de flesta guideböcker, har en bekväm båt, massor av nöjda kunder och för att det är KUL!

Se www.facebook.com/Poseidon.Bungalow för bilder från varje tur och kommentarer från kunder!

Snorkling på Similan öarna

Det är nu över 20 år sedan vi startade vår populära Similantur och är fortfarande den bästa live aboard snorklingsbåten, vilket ger en icke-dykare eller dykare på en budget möjlighet att se de spektakulära öarna och korallerna för halva priset jämfört med dykbåtarna samt att vi inte har en slammrande kompressor.

Vår 3 dagars/2 nätters tur avgår varje tisdag och fredag morgon från slutet av oktober till början av maj och under dessa dagar så visar vi er runt öarna. De är utspridda på ett avstånd av 20km så man behöver ett par dagar för att verkligen upptäcka dem - och de är väl värt det! Turen startar på morgonen av dag ett och vi serverar frukost på båten, vi återkommer till fastlandet runt 17.00 på den tredje dagen. Om vädret tillåter så åker vi runt till alla öarna och även till Koh Bon norr om Similan, det bästa stället för att se manta.

Så vad kan du se på vår tur? Vi kan inte ge några garantier men vi ser havssköldpaddor nästan varje tur, delfiner ofta, val är sällsynt men har hänt, mantor ibland och haj ofta om du vill (och vågar). Men du ser alltid mängder av koraller samt korallfiskar och vi ser lika mycket som dykarna om inte mer i och med att vi spenderar mer tid i vattnet. Och för att se bilder från turerna se vår Facebook sida med bilder från varje tur!! http://www.facebook.com/Poseidon.Bungalow

Vi flyttar till olika platser under dagen och ser till att hitta en trevlig, lugn bukt att spendera natten på. Båten är sällan långt från land så ni har valet att antingen snorkla eller besöka stränderna. För en dykare som bara vill göra ett par dyk eller inte har budget nog för en dyktur så finns det möjlighet att vi tar er till en av dykbåtarna i närheten för ett dyk (eller två). Betalningen sker per dyk och ni betalar dem direkt. Priset är runt 1400 baht för ett dyk, utrustning inkluderat.

Det bästa av allt, priset för detta är bara 9900 Baht för 3 dagar/2 nätter, allt inkluderat utom nationalparksavgift 500 baht:

"Poseidon Bungalows runs a highly recommended three day snorkeling tour to the Similan Islands". - Rough Guide.

Ni kan lämna packning som ni inte behöver ha med er på turen här på Poseidon. Vi har även ett kassaskåp om ni inte vill ta med er värdesaker. Vi hoppas att vi ser er snart på Similan öarna!

För bokningar kan ni skicka e-post till info@similantours.com
Telefon (mobil, fungerar också för SMS): 087 89 59 204 (internationellt: +66 878 95 92 04)

Vad ska jag ta med mig? Vi tillhandahåller snorklings utrustning om ni inte har möjlighet att ta med egen. Några saker ni bör ta med är:

Båten

Vår båt ”Choke Duang Ta” är 16 meter lång och 4 meter bred. Vi tar 17 passagerare och en besättning på fem: kapten, engelsktalande guide, två kockar samt båtpojke.

Båten är utrustad med en sex cylindrig, 12 liters diesel motor, hydraulisk växellåda, hydraulisk styrning, två västerländska toaletter med septiktank, färskvattendusch, sattellitnavigation och radio. Hon har 1600 liter färskvatten för duschen och 500 liter diesel. Vi har flytvästar och en liten jolle med utombordare för att ta in er till stranden.

Båten är godkänd av thailändska sjöfartsverket, TAT och nationalparken och alla passagerarna är försäkrade. Vi har installerat luftkonditionering i sovutrymmet. Där finns gott om plats och breda utrymmen för att sova. Hon har fem stycken dubbelsängar och sju singel. Men för de som vill så finns det fortfarande möjlighet att sova under stjärnorna...

Vi försöker att göra resorna så ekologiska som möjligt, inget avfall kastas överbord, det finns en septiktank för toaletterna och vi slänger aldrig i ankaret, istället så använder vi oss av bojarna som finns där ute. Båtens hastighet är mellan 8-9 knop och resan till Similanöarna tar omkring 4 timmar.

Dykning

För dykare kan vi göra reservationer på båtar som åker till Similanöarna samt till dem som går till Surinöarna lite mer norrut. Kom ihåg att som icke-dykare på dessa turer är du just det: en icke-dykare på en dykbåt.

Bokningar kan göras för de flesta dykbåtar från Khao Lak. De avreser allesammans från Thap Lamu hamnen, nära Poseidon Bungalows.

Eftersom priserna ändras så kommer vi inte att ha med dem här. Turer på 1, 2, 3 och 4 dagar är möjliga. Boka med oss och du kommer aldrig att betala extra och ibland till och med mindre än en direkt bokning. Sänd oss ett email för aktuella priser.

Du kan även ta en dykkurs medan du bor på Poseidon. Priserna ligger runt 9000 bath och uppåt.